Dagbesteding

Woont u zelfstandig maar vindt u het soms ook moeilijk om de dag door te komen en wilt u er wel eens even tussenuit om leeftijdsgenoten te ontmoeten? Samen koffie drinken, samen eten, met elkaar een spel doen of gewoon voor een praatje?

Zorgbox Brabant biedt u, ondersteuning in het behouden of opbouwen van uw zelfstandigheid waardoor eenzaamheid en overbelasting van het sociale netwerk wordt voorkomen, door het aanbieden van dagstructuur het ontmoeten van leeftijdsgenoten; - het ontlasten van de mantelzorg; - het aanbieden van activiteiten; Een steuntje in de rug bij uw dagelijkse bezigheden.

Bezig zijn met activiteiten tijdens de dagbesteding is niet alleen gezellig maar ook zinvol. De sociale contacten met leeftijdsgenoten zijn niet alleen plezierig, ze kunnen ook bijdragen aan uw welbevinden. De activiteiten proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten op uw wensen.

Voorbeelden van activiteiten zijn:

  • Sociale activiteiten zoals koffie drinken en gezelschapsspellen doen
  • Creatieve activiteiten zoals schilderen, bloemschikken en kaarten maken
  • Educatieve activiteiten zoals de krant lezen en o.a. documentaires kijken
  • Recreatieve activiteiten zoals een museumbezoek, bewegen op muziek en het maken van wandelingen.
  • Deelname aan onze dagbesteding betekent een prettige invulling van uw dag. Deelname aan onze dagbesteding betekent een prettige invulling van uw dag. Uit onderzoek blijkt, dat u met deelname aan een dagprogramma de kwaliteit van uw leven kunt verbeteren. U komt in een betere stemming en daardoor, zo blijkt, neemt de behoefte aan zorg af. Zo kunt u met een beetje ondersteuning langer zelfstandig blijven. Dat geldt ook bij geheugenproblemen. Ook hier wijst onderzoek uit, dat mensen rustiger worden en meer ontspannen zijn.

U kunt één of meerdere dagdelen per week deelnemen aan onze dagbesteding!

Bij dagbesteding gaat het om een zinvolle invulling van de dag door deel te nemen aan diverse activiteiten. Zoals bijvoorbeeld de ochtend te beginnen met het uitwisselen van het nieuws, het gezamenlijk drinken van koffie en het gezamenlijk eten. Het doel van de dagbesteding is om een meer herkenbare dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen nuttig maar ook gezellig zijn. Sociale contacten zijn niet alleen plezierig, ze kunnen ook bijdragen aan uw welbevinden. Vanuit Zorgbox brabant houden wij rekening met uw interesses, culturele en religieuze achtergrond en beperkingen. In een huiselijke sfeer bepaalt u zelf aan welke activiteiten u wilt deelnemen en op welke dagdelen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wilt u meer weten over Zorgbox Brabant? Of heeft u een vraag of opmerking voor ons? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@zorgboxbrabant.com of ga naar contact.